Polityka prywatności

Polityka Park Via dotyczaca ochrony danych osobowych

Firma ParkVia szanuje Panstwa prywatnosc i zobowiazuje sie do ochrony Panstwa danych osobowych. W niniejszej polityce wyjasniono, w jaki sposób zbieramy i wykorzystujemy dane osobowe uzytkowników odwiedzajacych nasza strone oraz rezerwujacych miejsca parkingowe z uzyciem naszych uslug.

Nalezy pamietac, ze linki z naszej strony internetowej moga prowadzic do zewnetrznych stron internetowych, które nie sa przez nas obslugiwane lub niniejsza polityka ich nie dotyczy. Zalecamy sprawdzenie polityki ochrony danych osobowych tych stron internetowych przed przeslaniem na nie jakichkolwiek danych osobowych.

Informacje o firmie

Firma ParkCloud Ltd (nr spólki 06557569) prowadzi dzialalnosc za posrednictwem strony internetowej ParkVia. Siedziba firmy znajduje sie pod adresem 55 Spring Gardens, Manchester, England (UK) M2 2BY.

W wiekszosci przypadków firma ParkCloud jest administratorem danych do celów brytyjskiej ustawy o ochronie danych z 2018 r., ogólnego rozporzadzenia UE o ochronie danych (RODO) oraz wszelkich innych przepisów dotyczacych ochrony danych majacych zastosowanie w Zjednoczonym Królestwie.

Przetwarzamy równiez dane osobowe w imieniu niektórych naszych zaufanych partnerów, z którymi wspólpracujemy, takich jak linie lotnicze i lotniska. Jezeli rezerwuja Panstwo miejsce parkingowe za posrednictwem innego uslugodawcy (na przyklad równoczesnie z rezerwacja lotu), nalezy równiez zapoznac sie z jego polityka ochrony danych, która zawiera wazne informacje o tym, w jaki sposób wykorzystywane sa Panstwa dane osobowe.

W przypadku dowolnych pytan dotyczacych sposobu, w jaki chronimy Panstwa prywatnosc lub wykorzystujemy Panstwa dane osobowe, prosimy o kontakt.

Jakie dane na temat uzytkowników zbieramy i w jaki sposób?

Uzytkownik nie musi nam podawac swoich danych osobowych, aby móc przegladac nasza strone internetowa. Wymagamy podania nam danych osobowych tylko wtedy, gdy jest to konieczne, aby zapewnic Panstwu usluge na Panstwa zadanie, na przyklad podczas rezerwacji miejsca parkingowego (za posrednictwem naszej strony internetowej lub jednego z naszych zaufanych partnerów).

Dane przekazywane nam przez Panstwa

Mozemy zbierac Panstwa dane osobowe przy kazdym kontakcie z nami, wizycie na naszej stronie internetowej oraz rezerwacji (lub zapytaniu o rezerwacje) miejsc parkingowych na naszej stronie internetowej. Dane te moga obejmowac:

  • Dane identyfikacyjne i kontaktowe, takie jak Panstwa imie i nazwisko, adres e-mail, adres korespondencyjny oraz numery telefonów
  • Informacje dotyczace Panstwa rezerwacji, takie jak dane samej rezerwacji, numer rejestracyjny pojazdu oraz dane dotyczace dalszej podrózy, w tym lotu i przejazdu koleja
  • Informacje dotyczace platnosci, takie jak dane karty kredytowej/debetowej lub konta PayPal (sa one bezpiecznie gromadzone i przetwarzane przez naszych dostawców uslug platniczych)
  • Dodatkowe informacje istotne z punktu widzenia korzystania przez Panstwa z naszej strony internetowej i uslug, takie jak preferencje marketingowe, odpowiedzi na ankiety oraz informacje zwrotne
  • Jezeli zloza Panstwo podanie o prace w naszej firmie, Panstwa CV, w tym informacje o wyksztalceniu i historii zatrudnienia
  • Wszelkie dodatkowe dane, które zdecyduja sie nam Panstwo przekazac podczas kontaktu z nami

Nie gromadzimy wrazliwych danych osobowych (okreslanych równiez jako dane szczególnie chronione) dotyczacych na przyklad rasy, pochodzenia etnicznego, wyznania, stanu zdrowia lub orientacji seksualnej, ani tez nie prosimy o podawanie takich danych. Prosimy tez, aby nie przekazywali nam Panstwo wrazliwych danych z wlasnej inicjatywy, chyba ze uznaja to Panstwo za konieczne.

Dane o uzytkowniku, które otrzymujemy z innych zródel

Jezeli rezerwuja Panstwo miejsce parkingowe bezposrednio u jednego z naszych zaufanych partnerów (takich jak linia lotnicza lub lotnisko), mozemy otrzymac Panstwa dane osobowe od stosownego partnera, abysmy mogli obsluzyc Panstwa rezerwacje. Dane te sa podobne do tych, które zbieramy, gdy dokonuja Panstwo rezerwacji bezposrednio na naszej stronie internetowej. Zazwyczaj dane te przetwarzamy w imieniu partnera, który jest ich administratorem.

Jezeli zostaja Panstwo przekierowani na nasza strone internetowa przez jednego z naszych zaufanych partnerów (na przyklad gdy wskaza Panstwo podczas dokonywania rezerwacji lotu, ze chca zarezerwowac miejsce parkingowe za posrednictwem naszej strony), mozemy od tego otrzymac partnera informacje o zadanej rezerwacji (aby nie musieli ich Panstwo ponownie wprowadzac na naszej stronie) oraz o Panstwa tozsamosci (abysmy mogli zweryfikowac Panstwa dane i dokonac Panstwa rezerwacji we wspólpracy z partnerem). Mozemy Panstwa poprosic o potwierdzenie lub ponowne wprowadzenie tych informacji w celu dokonania rezerwacji.

W niektórych przypadkach moga tez Panstwo wyrazic zgode na dostarczanie nam informacji przez inne strony internetowe, serwisy lub podmioty zewnetrzne. Moga to byc informacje od podmiotów zewnetrznych, z którymi wspólpracujemy w celu swiadczenia naszych uslug, takich jak dostawcy uslug platniczych, firmy dostawcze, firmy zajmujace sie swiadczeniem pomocy technicznej i obsluga reklam. Za kazdym razem, gdy otrzymujemy dane na Panstwa temat od tych podmiotów zewnetrznych, informujemy Panstwa, jakie dane otrzymalismy oraz jak i w jakim celu zamierzamy je wykorzystac.

Dane gromadzone na Panstwa temat na naszej stronie internetowej

Zbieramy informacje z uzyciem plików cookie i innych podobnych technologii, aby odróznic Panstwa od innych uzytkowników naszej strony internetowej. Moze to podniesc poziom Panstwa zadowolenia z naszej strony internetowej, eliminujac potrzebe ponownego wprowadzania niektórych informacji, a takze umozliwic nam jej ulepszanie. Aby uzyskac wiecej informacji na temat tego, jak i dlaczego uzywamy plików cookie, prosze zapoznac sie z nasza polityka dotyczaca plików cookie.

Podczas Panstwa wizyty na naszej stronie internetowej mozemy zbierac nastepujace informacje:

  • Wyswietlane przez Panstwa podstrony i klikane linki
  • Panstwa adres IP i ogólna lokalizacja
  • Informacje o sprzecie i oprogramowaniu, z którego korzystaja Panstwo, uzyskujac dostep do strony internetowej
  • Wszelkie hasla lub poswiadczenia logowania, których uzywaja Panstwo na naszej stronie internetowej
  • Identyfikator urzadzenia (plik cookie lub adres IP) do celów zapobiegania naduzyciom

Nasza strona internetowa nie jest przeznaczona dla dzieci i nie zbieramy swiadomie danych dotyczacych dzieci.

Dane na Panstwa temat, które otrzymujemy z innych zródel

Mozemy gromadzic dane na Panstwa temat otrzymywane z innych zródel. Dane te moga obejmowac:

  • Publicznie dostepne informacje ze zródel takich, jak Companies House (brytyjski rejestr spólek) i Electoral Roll (brytyjski spis wyborców)
  • Informacje, które udostepnili Panstwo publicznie, w tym w mediach spolecznosciowych
  • Jezeli ubiegaja sie Panstwo o prace w naszej firmie, mozemy zbierac informacje o Panstwa niekaralnosci, skladajac wniosek o sprawdzenie kartoteki karnej za posrednictwem uprawnionej agencji (w przypadkach, gdy jest to wymagane lub dozwolone przez prawo)
  • Informacje z zewnetrznych baz danych osób trzecich lub od dostawców danych, takich jak biura informacji kredytowej, w tym informacje o Panstwa nieruchomosci.

Wykaz ten nie jest wyczerpujacy i w szczególnych przypadkach moze zaistniec potrzeba zebrania dodatkowych danych do celów okreslonych w niniejszej polityce.

W jaki sposób i w jakim celu wykorzystujemy Panstwa dane osobowe?

Powaznie traktujemy ochrone danych osobowych, dlatego tez ponizej dokladnie wskazalismy, w jaki sposób, w jakim celu i na jakiej podstawie prawnej korzystamy z Panstwa danych.

Rezerwacja miejsc parkingowych

Potrzebujemy Panstwa danych osobowych w celu swiadczenia naszych uslug, obslugi procesu rezerwacji przez nasza strone internetowa, zarzadzania Panstwa rezerwacjami oraz korespondencji z zaufanymi podmiotami zewnetrznymi, aby zapewnic wlasciwy przebieg procesu rezerwacyjnego.

Jezeli sa Panstwo osoba fizyczna dokonujaca rezerwacji we wlasnym imieniu, takie wykorzystanie Panstwa danych jest niezbedne w celu realizacji umowy zawieranej przez Panstwo z odpowiednim dostawca uslug parkingowych. W pozostalych przypadkach mamy uzasadniony interes prawny, aby wykorzystywac Panstwa dane w ten sposób w celu obslugi Panstwa rezerwacji.

Wykorzystanie Panstwa danych w tym kontekscie jest konieczne, abysmy mogli:

  • Zawrzec z Panstwem umowe (we wlasnym imieniu lub w imieniu dostawcy uslug parkingowych) oraz dostarczyc Panstwu informacji o tej umowie
  • Dostarczyc Panstwu informacji na temat umowy z nami (zgodnie z warunkami korzystania z naszej strony internetowej)
  • Obsluzyc Panstwa rezerwacje i zarzadzac nia, w tym przyjac platnosc
  • Udostepnic Panstwa dane zaufanym podmiotom zewnetrznym, z którymi wspólpracujemy, w tym liniom lotniczym, lotniskom i innym dostawcom uslug parkingowych (szczególowe informacje na temat sposobu udostepniania informacji na Panstwa temat znajduja sie ponizej)
  • Zweryfikowac Panstwa tozsamosc
  • Rozpatrywac wszelkie Panstwa reklamacje lub odpowiadac na Panstwa zapytania
  • Kontaktowac sie z Panstwem w sprawie wszelkich zmian, jakie wprowadzamy do naszych regulaminów lub uslug

Informowanie Panstwa o innych produktach lub uslugach, które naszym zdaniem moga Panstwa zainteresowac

Mozemy wykorzystywac Panstwa dane w celu zidentyfikowania Panstwa i informowania Panstwa o produktach lub uslugach (naszych lub podmiotów zewnetrznych), które naszym zdaniem moga Panstwa zainteresowac. Bedziemy to robic tylko wtedy, gdy poinformuja nas Panstwo, ze chcieliby otrzymywac marketingowe lub promocyjne wiadomosci e-mail (wybierajac stosowna opcje na naszej stronie internetowej). Moga Panstwo w kazdym przypadku wycofac zgode w dowolnym momencie i moga Panstwo zaktualizowac swoje preferencje, postepujac zgodnie z instrukcjami zawartymi w otrzymanych od nas wiadomosciach e-mail lub kontaktujac sie z nami.

Mozemy równiez wykorzystac informacje na Panstwa temat, aby zaprosic Panstwa do udzialu w badaniach rynku. Jezeli skontaktujemy sie z Panstwem w sprawie badan rynku, nie musza Panstwo w nich uczestniczyc. Jezeli poinformuja nas Panstwo, ze nie chca otrzymywac wiadomosci w sprawie badan rynku, uszanujemy to.

To, czy zdecyduja sie Panstwo na otrzymywanie promocyjnych wiadomosci e-mail lub wiadomosci w sprawie badan rynku, zalezy wylacznie od Panstwa. Moga Panstwo sie zdecydowac na otrzymywanie obydwu kategorii wiadomosci, tylko jednej z nich lub zadnej. Panstwa wybór nie wplynie na Panstwa rezerwacje, sposób korzystania przez Panstwa z naszej strony internetowej i uslug ani tez na dowolne oferty przedstawiane Panstwu przez nas w przyszlosci.

Informowanie o produktach lub uslugach podobnych do tych, które Panstwo kupili

Jezeli uzyskalismy Panstwa dane kontaktowe w zwiazku z tym, ze w przeszlosci zarezerwowali Panstwo parking za posrednictwem naszej strony internetowej, mozemy skontaktowac sie z Panstwem w celu przekazania informacji na temat podobnych uslug.

Mamy uzasadniony interes w kontaktowaniu sie z Panstwem w ten sposób i nie zawsze musi to wymagac Panstwa zgody, ale moga Panstwo w kazdej chwili nas poinformowac, ze nie zycza sobie Panstwo dalszych kontaktów w tej sprawie. W tym celu nalezy postepowac zgodnie z instrukcjami zawartymi w wiadomosci e-mail lub skontaktowac sie z nami.

Doskonalenie naszych uslug i dzialalnosci

Zawsze staramy sie oferowac najlepszej jakosci uslugi i zapewnic jak najwieksze zadowolenie uzytkowników. W pewnych przypadkach oznacza to, ze mozemy wykorzystywac Panstwa dane osobowe, aby doskonalic nasza dzialalnosc i sposób jej prowadzenia.

W tym kontekscie bedziemy je wykorzystywac na podstawie uzasadnionego interesu prawnego i tylko wtedy, gdy bedzie to konieczne, abysmy mogli:

  • Dokonywac przegladu dotychczasowych uslug i je doskonalic oraz opracowywac nowe uslugi
  • Dokonywac przegladu dzialania naszych systemów, procesów i personelu (w tym szkolenia) oraz doskonalic te elementy
  • Doskonalic nasza strone internetowa, aby zapewnic jak najbardziej efektywna prezentacje tresci z punktu widzenia uzytkownika i jego komputera
  • Mierzyc i badac skutecznosc reklam, które pokazujemy Panstwu i innym uzytkownikom, a takze dostarczac Panstwu interesujace Panstwa reklamy
  • Administrowac nasza strona internetowa, w tym rozwiazywac problemy, analizowac statystyki, prowadzic badania i testy oraz zapewnic bezpieczenstwo strony internetowej

Kontakt z Panstwem

Moze zajsc potrzeba kontaktu z Panstwem w róznych celach – udzielenia odpowiedzi na Panstwa pytania, powiadomienia Panstwa o istotnych zmianach naszych uslug, czy tez po prostu podtrzymania kontaktu. W sytuacji, gdy dokonali Panstwo rezerwacji, moze to byc konieczne dla realizacji Panstwa umów z nami lub stosownym dostawca uslug parkingowych. W przeciwnym razie bedziemy sie kontaktowac z Panstwem tylko w przypadku, gdy bedziemy mieli uzasadniony interes prawny.

Jezeli zadadza Panstwo pytanie o oferte pracy lub beda ubiegac sie o prace, bedziemy musieli wykorzystywac Panstwa dane osobowe w ramach procesu rekrutacji w celu oceny Panstwa predyspozycji do pracy na okreslonym stanowisku.

Weryfikacja Panstwa tozsamosci

Mozemy wykorzystywac Panstwa dane w przypadku, gdy bedzie to niezbedne w celu wypelnienia naszych zobowiazan prawnych lub w celu wykrywania oszustw i prania pieniedzy oraz innych przestepstw lub zapobiegania im.

Ochrona Panstwa i innych osób

Mozemy wykorzystywac Panstwa dane w przypadku, gdy bedzie to konieczne w celu ochrony Panstwa interesów lub interesów innych osób, zgodnie z naszymi obowiazkami prawnymi oraz w ramach dazenia do realizacji uzasadnionych interesów prawnych. Moze to obejmowac dzialania podejmowane w przypadku przestepstw, takich jak kradziez tozsamosci, piractwo lub oszustwo.

Zmiana celu

Bedziemy wykorzystywac Panstwa dane osobowe wylacznie do celów, dla których je zebralismy, chyba ze w uzasadniony sposób uznamy, ze niezbedne jest ich wykorzystanie z innych powodów zgodnych z pierwotnym celem ich zebrania. Jezeli bedziemy musieli wykorzystac Panstwa dane osobowe do innych celów, zawiadomimy Panstwa o tym i podamy podstawe prawna, która nam to umozliwia.

Komu udostepniamy Panstwa dane osobowe?

Udostepnianie Panstwa danych w obrebie spólki i grupy

Dane, które nam Panstwo przekazuja, udostepniamy naszym pracownikom, abysmy mogli Panstwu swiadczyc nasze uslugi. Mozemy równiez udostepniac dane dostarczane nam przez Panstwa innym spólkom nalezacym do naszej grupy oraz innym stronom internetowym, które prowadzimy wraz ze spólkami nalezacymi do naszej grupy, jezeli jest to konieczne do celów zarzadzania dzialalnoscia lub administracyjnych.

Udostepnianie Panstwa danych naszym partnerom

Dzialamy jako posrednik miedzy Panstwem a podmiotami zewnetrznymi udostepniajacymi miejsca parkingowe (takimi jak lotniska, linie lotnicze i inni dostawcy uslug parkingowych). W zwiazku z tym musimy udostepniac Panstwa dane osobowe okreslonym podmiotom zewnetrznym z kilku powodów, na przyklad:

  • Gdy rezerwuja Panstwo miejsce parkingowe, musimy udostepnic Panstwa dane osobowe odpowiedniemu dostawcy uslug parkingowych (organizacji, która jest wlascicielem miejsc parkingowych lub ma prawo do ich udostepniania), gdyz to z nim zawieraja Panstwo umowe. Dostawca uslug parkingowych potrzebuje Panstwa danych, aby upewnic sie, ze rezerwacja zostala prawidlowo potwierdzona i obsluzona oraz aby dokonac wszelkich niezbednych ustalen dotyczacych Panstwa miejsca parkingowego w zarezerwowanym terminie.
  • Prowadzimy powiazane strony internetowe na rzecz niektórych linii lotniczych, z którymi wspólpracujemy (na przyklad Ryanair i Wizz Air), aby ulatwic wstepna rezerwacje miejsc parkingowych na lotnisku podczas rezerwacji lotu tymi liniami. Kiedy rezerwuja Panstwo miejsce parkingowe za posrednictwem tych stron internetowych, udostepniamy Panstwa dane (z wylaczeniem informacji dotyczacych platnosci lub innych wrazliwych informacji) stosownemu dostawcy uslug parkingowych, jak równiez stosownej linii lotniczej, gdyz bedziemy wspólpracowac z ta linia lotnicza w celu zarzadzania Panstwa rezerwacja.
  • Niektóre linie lotnicze, z którymi wspólpracujemy, prowadza programy lojalnosciowe, a jezeli uczestnicza Panstwo w takim programie, moga Panstwu przyslugiwac dodatkowe korzysci w zamian za rezerwacje miejsca parkingowego za posrednictwem naszej strony internetowej. W takim przypadku udostepniamy podstawowe informacje wlasciwej linii lotniczej, aby ja poinformowac, ze dokonali Panstwo pomyslnej rezerwacji miejsca parkingowego.

Udostepnianie Panstwa danych zewnetrznym uslugodawcom

Oprócz udostepniania Panstwa danych osobowych liniom lotniczym, portom lotniczym i innym dostawcom uslug parkingowych w celu obslugi rezerwacji, mozemy takze udostepniac Panstwa dane wybranym dostawcom uslug, z których korzystamy w zwiazku ze swiadczeniem naszych uslug i zarzadzaniem nimi. Mozemy na przyklad udostepniac Panstwa dane równiez:

  • Dostawcom uslug platniczych, aby móc bezpiecznie przyjmowac platnosci
  • Dostawcom uslug hostingowych, którzy hostuja strone internetowa, zwiazana z nia infrastrukture, uslugi i aplikacje
  • Systemom zarzadzania kontaktami w celu wysylania wiadomosci e-mail, wiadomosci blyskawicznych, wiadomosci w mediach spolecznosciowych i wiadomosci SMS

Udostepnianie Panstwa danych w innych okolicznosciach

W pewnych wyjatkowych okolicznosciach mozemy ujawnic Panstwa dane innym podmiotom zewnetrznym. Moze to nastapic, gdy uznamy, ze ujawnienie danych jest:

Wymagane prawem lub niezbedne w zwiazku z postepowaniem sadowym, nakazem sadowym lub postepowaniem prawnym badz regulacyjnym

Niezbedne w celu ochrony bezpieczenstwa naszych pracowników, naszego mienia lub osób trzecich

Niezbedne w celu zapobiegania przestepstwom lub ich wykrywania, w tym w zwiazku z wymiana informacji z innymi spólkami lub organizacjami w celu ochrony przed naduzyciami finansowymi i zmniejszenia ryzyka kredytowego

Uzasadnione w zwiazku z polaczeniem, sprzedaza przedsiebiorstwa lub aktywów. W takim przypadku udostepnimy Panstwa informacje potencjalnemu sprzedawcy lub nabywcy

Udostepnianie Panstwa danych poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG)

Wszystkie kraje nalezace do EOG stosuja te same zasady ochrony danych na mocy RODO i moga Panstwo miec pewnosc, ze w przypadku, gdy Panstwa dane sa udostepniane w obrebie EOG, beda one chronione na takim samym poziomie, jak w Zjednoczonym Królestwie.

Gdy rezerwuja Panstwo miejsce parkingowe, musimy udostepnic Panstwa dane wskazanym powyzej wybranym podmiotom niezaleznie od tego, gdzie sie znajduja. Dlatego tez w pewnych okolicznosciach musimy udostepnic Panstwa dane podmiotom zewnetrznym spoza EOG.

Chociaz w krajach spoza EOG moga nie obowiazywac te same przepisy, co w krajach EOG, staramy sie zapewnic, aby wszyscy nasi partnerzy spoza EOG oferowali taki sam poziom ochrony Panstwa danych, jaki jestesmy zobowiazani zapewnic na mocy prawa europejskiego.

W niektórych przypadkach Komisja Europejska moze w odniesieniu do tych krajów przyjac decyzje o odpowiednim stopniu ochrony, co oznacza, ze ich przepisy prawne zapewniaja wystarczajaca ochrone. W przypadku krajów, w odniesieniu do których nie przyjeto decyzji o odpowiednim poziomie ochrony, podstawa prawna udostepniania przez nas danych osobowych wynika z faktu, ze jest to niezbedne w celu wykonania umowy z dostawca uslug parkingowych, my zas staramy sie zapewnic odpowiednia ochrone danych osobowych przez umowy zawarte z odpowiednimi partnerami.

Jak dlugo sa przechowywane Panstwa dane osobowe?

Panstwa dane osobowe beda przechowywane tylko przez okres, w którym beda nam potrzebne, oraz do celów, dla których zostaly zebrane.

W czasie, gdy swiadczymy Panstwu jakakolwiek usluge, przechowujemy przekazane nam dane przynajmniej przez okres swiadczenia tej uslugi na Panstwa rzecz. W wiekszosci przypadków przechowujemy Panstwa dane osobowe przez 6 lat od dokonania u nas ostatniej rezerwacji. Obecnie aktualizujemy jednak nasze procesy przechowywania danych i mozemy przechowywac Panstwa dane przez dluzszy okres do czasu zakonczenia tej aktualizacji.

Gdy podaja nam Panstwo dane do celów platnosci (np. w przypadku dokonywania platnosci za posrednictwem naszej strony internetowej), informacje te sa przechowywane tylko tak dlugo, jak jest to konieczne w celu dokonania platnosci. W wiekszosci przypadków informacje te sa przetwarzane bezposrednio przez dostawce uslug platniczych i nie przechowujemy pelnych danych o platnosci wystarczajacych do obciazenia Panstwa rachunku ani tez nie mamy do nich dostepu. W przypadkach, gdy wyraza Panstwo na to zgode, mozemy przechowywac zaszyfrowany token, który pozwala nam pobierac od Panstwa dalsze platnosci bez przechowywania Panstwa danych dotyczacych platnosci w naszych systemach.

Jezeli zloza Panstwo podanie o prace (lub w innym celu wysla nam swoje CV), bedziemy przechowywac Panstwa CV (oraz wszelkie dostepne publicznie informacje, które mozemy zgromadzic, na przyklad za posrednictwem mediów spolecznosciowych) przez 6 miesiecy. Jezeli bierzemy pod uwage Panstwa kandydature na konkretne stanowisko, mozemy przechowywac te informacje przez okres dluzszy od wskazanego powyzej.

Jezeli nie dokonali Panstwo rezerwacji (na przyklad gdy kontaktuja sie Panstwo z nami za posrednictwem naszej strony internetowej) i we wszystkich innych przypadkach, Panstwa dane beda przechowywane przez okres do 3 lat.

Jak chronimy Panstwa dane osobowe?

Podejmiemy wszelkie w uzasadniony sposób niezbedne kroki, aby zapewnic bezpieczne i zgodne z niniejsza polityka obchodzenie sie z Panstwa danymi.

Staramy sie zapewnic, aby wszystkie dostarczane nam przez Panstwa dane byly bezpiecznie przekazywane za posrednictwem strony internetowej. Przed przeslaniem jakichkolwiek danych osobowych za posrednictwem naszych stron internetowych (lub dowolnych innych stron internetowych) zalecamy sprawdzenie, czy w przegladarce wyswietlany jest symbol klódki i „https” w adresie strony. Przesylanie informacji przez Internet nie jest niestety calkowicie bezpieczne. Chociaz dolozymy wszelkich staran, aby chronic Panstwa dane osobowe, nie mozemy zagwarantowac bezpieczenstwa Panstwa danych przesylanych na nasza strone internetowa; kazde takie przeslanie odbywa sie na Panstwa wlasne ryzyko. Po otrzymaniu Panstwa danych wdrozymy scisle procedury i zabezpieczenia, aby zapobiec nieupowaznionemu dostepowi do nich.

Wszystkie dane, które nam Panstwo przekazuja, sa przechowywane na bezpiecznych serwerach podmiotów zewnetrznych w EOG (obecnie w Holandii i Irlandii) z wykorzystaniem uslugi Microsoft Azure.

W przypadku otrzymania od nas jakichkolwiek hasel, numerów referencyjnych rezerwacji lub innych danych uwierzytelniajacych, które umozliwiaja dostep do pewnych czesci naszej strony internetowej, sa Panstwo odpowiedzialni za zachowanie poufnosci tych danych. Prosimy o nieudostepnianie takich informacji zadnym innym osobom.

Jakie prawa przysluguja Panstwu w odniesieniu do swoich danych osobowych?

Jezeli potrzebuja Panstwo dodatkowych informacji na temat swoich praw wskazanych ponizej, lub jezeli chcieliby Panstwo skorzystac z dowolnego z tych praw, prosze skontaktowac sie z nami. W wiekszosci przypadków skorzystanie z tych praw nie wiaze sie z pobraniem przez nas zadnych oplat.

Maja Panstwo prawo do informacji

Mamy prawny obowiazek dostarczenia Panstwu zwiezlych, przejrzystych, zrozumialych i latwo dostepnych informacji na temat Panstwa danych osobowych oraz sposobu ich wykorzystania przez nas. Niniejsza polityke opracowalismy w celu zapewnienia zgodnosci z tym wymogiem, ale jezeli niezbedne sa dodatkowe informacje, prosimy o kontakt.

Maja Panstwo prawo dostepu do swoich danych osobowych

Maja Panstwo prawo poprosic nas o potwierdzenie, czy posiadamy Panstwa dane osobowe. Jezeli tak jest, maja Panstwo prawo dostepu do kopii swoich danych oraz informacji o tym, w jaki sposób i dlaczego je wykorzystujemy. Aby zapobiec ujawnieniu Panstwa danych osobom nieupowaznionym, mozemy byc zmuszeni zweryfikowac Panstwa tozsamosc, zanim dostarczymy Panstwu kopie przechowywanych przez nas danych.

Maja Panstwo prawo zazadac sprostowania swoich danych osobowych, jezeli sa one nieprawidlowe lub niekompletne

Jezeli posiadane przez nas informacje na Panstwa temat sa niedokladne lub niekompletne, maja Panstwo prawo zazadac od nas sprostowania tych danych (lub uzupelnienia ich o inne informacje). W niektórych przypadkach moga Panstwo samodzielnie skorygowac te dane na naszej stronie internetowej. Jezeli Panstwo chca, moga nas równiez Panstwo poprosic o sprostowanie tych informacji.

Maja Panstwo prawo do bycia zapomnianym

Maja Panstwo prawo zazadac od nas usuniecia lub zniszczenia Panstwa danych osobowych w nastepujacych okolicznosciach:

  • Informacje te nie sa juz potrzebne do celów, dla których je zebralismy
  • Wycofuja Panstwo swoja zgode na wykorzystywanie przez nas tych informacji (a my nie mamy innych podstaw prawnych do dalszego ich wykorzystywania)
  • Sprzeciwiaja sie Panstwo wykorzystywaniu przez nas swoich informacji, a my nie mamy nadrzednych prawnie podstaw do ich dalszego wykorzystywania
  • Wykorzystalismy Panstwa informacje niezgodnie z prawem
  • Na mocy prawa jestesmy zobowiazani do usuniecia Panstwa danych

W tych sytuacjach moga sie Panstwo skontaktowac sie z nami i wnioskowac o usuniecie Panstwa danych z naszych systemów.

Maja Panstwo prawo do uzyskania swoich danych lub zadania, aby zostaly one przekazane podmiotowi zewnetrznemu w powszechnie uzywanym formacie

Jezeli Panstwa dane osobowe sa przetwarzane w sposób zautomatyzowany, moga Panstwo miec prawo do uzyskania kopii swoich danych osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie uzywanym i nadajacym sie do odczytu maszynowego formacie oraz do zwrócenia sie do nas z wnioskiem o przekazanie tych danych innej organizacji w bezpieczny i pewny sposób.

Maja Panstwo prawo wyrazic sprzeciw wobec marketingu bezposredniego

W kazdej chwili moga Panstwo poprosic nas o zaprzestanie wykorzystywania Panstwa informacji do celów marketingu bezposredniego, nawet jezeli podstawa w tym przypadku nie jest Panstwa zgoda. Moga Panstwo skorzystac z tego prawa, postepujac zgodnie z instrukcjami zawartymi w dowolnej otrzymanej od nas wiadomosci e-mail lub kontaktujac sie z nami.

Maja Panstwo prawo sprzeciwic sie wykorzystywaniu przez nas swoich danych w naszym prawnie uzasadnionym interesie

W pewnych przypadkach wykorzystujemy Panstwa dane osobowe do osiagniecia celów przydatnych z punktu widzenia naszego lub naszych partnerów, a takze Panstwa – sa to nasze prawnie uzasadnione interesy i zostaly one wyjasnione bardziej szczególowo w niniejszej polityce.

Naszym celem jest w kazdym przypadku zapewnienie odpowiedniej ochrony Panstwa praw i danych. Jezeli uwazaja Panstwo, ze sposób, w jaki wykorzystujemy Panstwa dane, nie jest uzasadniony ze wzgledu na jego wplyw na Panstwa lub Panstwa prawa, maja Panstwo prawo sprzeciwic sie wykorzystywaniu Panstwa danych w ten sposób. W przypadku zgloszenia takiego sprzeciwu zaprzestaniemy wykorzystywania Panstwa danych osobowych do tych celów, chyba ze istnieje wazny powód ich dalszego wykorzystywania.

Maja Panstwo prawo ograniczyc sposób, w jaki wykorzystujemy Panstwa dane osobowe

Maja Panstwo prawo poprosic nas o zaprzestanie wykorzystywania Panstwa danych osobowych w sposób inny niz jedynie przechowywanie ich kopii. Prawo to przysluguje Panstwu w nastepujacych przypadkach:

  • Poinformowali nas Panstwo, ze posiadane przez nas informacje na Panstwa temat sa niedokladne, a my nie zdazylismy tego jeszcze zweryfikowac
  • Sprzeciwili sie Panstwo wykorzystywaniu przez nas swoich danych w naszym prawnie uzasadnionym interesie, a my rozpatrujemy Panstwa sprzeciw
  • Wykorzystalismy Panstwa dane w sposób niezgodny z prawem, ale nie chca Panstwo, abysmy usuneli Panstwa dane
  • Nie potrzebujemy juz tych danych, ale Panstwo ich potrzebuja w celu dochodzenia roszczen prawnych

Maja Panstwo prawa zwiazane ze zautomatyzowanym podejmowaniem decyzji i profilowaniem

Wszelkie zautomatyzowane podejmowanie decyzji lub profilowanie, którego dokonujemy, ma na celu wylacznie dostosowanie informacji dostarczanych Panstwu. Na przyklad mozemy wykorzystywac dane dostarczane nam przez Panstwa w celu personalizacji wysylanych do Panstwa promocyjnych wiadomosci e-mail. Nie bedziemy wykorzystywac zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani profilowania do podejmowania jakichkolwiek decyzji, które wywolywalyby wobec Panstwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie wplywaly na Panstwa, a Panstwo maja prawo nie podlegac takim decyzjom. Jezeli maja Panstwo jakiekolwiek watpliwosci lub pytania dotyczace tego prawa, prosimy o kontakt.

Zmiany naszej Polityki ochrony danych osobowych

O wszelkich zmianach wprowadzanych przez nas w przyszlosci do niniejszej Polityki ochrony danych osobowych bedziemy Panstwa zawiadamiac na tej stronie oraz, w stosownych przypadkach, za posrednictwem wiadomosci e-mail. Prosimy o sprawdzanie, czy nie pojawily sie tu aktualizacje lub zmiany naszej polityki ochrony danych.

Niniejsza wersja zostala zaktualizowana w dniu 07.08.2019, a wersje historyczne mozna uzyskac, kontaktujac sie z nami.

Skargi

Jezeli chca Panstwo zlozyc skarge dotyczaca zbierania lub wykorzystywania przez nas Panstwa danych osobowych, prosimy w pierwszej kolejnosci o kontakt w celu rozpatrzenia Panstwa skargi.

Maja Panstwo prawo zlozyc skarge do Biura Komisarza ds. Informacji (Information Commissioner’s Office – ICO) – ustawowego organu, który nadzoruje przestrzeganie przepisów o ochronie danych osobowych w Zjednoczonym Królestwie. Jezeli chca Panstwo zlozyc taka skarge, prosimy odwiedzic strone internetowa ICO. Jezeli mieszkaja Panstwo w innym panstwie czlonkowskim Unii Europejskiej, moga Panstwo zamiast tego zlozyc skarge do organu nadzorczego w swoim kraju.

Kontakt

W przypadku dowolnych pytan dotyczacych sposobu, w jaki chronimy Panstwa prywatnosc lub wykorzystujemy Panstwa dane osobowe, prosimy o kontakt z naszym biurem:

Adres korespondencyjny:55 Spring Gardens, Manchester, England (UK) M2 2BY

 

E-mail:admin@parkvia.com

Strona internetowa:www.parkvia.com

Polityka ParkCloud dotyczaca plików cookie

 

Czym jest plik cookie?

Plik cookie jest niewielkim plikiem tekstowym, który jest wysylany przez serwer internetowy do przegladarki uzytkownika i zapisywany na jego komputerze. Pliki cookie pozwalaja operatorom stron internetowych na gromadzenie uzytecznych informacji, jak na przyklad, czy komputer (lub jego uzytkownik) odwiedzil dana strone juz wczesniej. Pliki cookie sa potrzebne w wielu celach – dzieki nim strony internetowe dzialaja w ogóle lub dzialaja wydajniej; ponadto pliki te moga dostarczac wlascicielom stron internetowych informacji o tym, w jaki sposób wykorzystywane sa ich strony. Pliki cookie moga równiez byc wykorzystywane do wyswietlania uzytkownikom spersonalizowanych reklam dobranych na podstawie ich nawyków internetowych.

W jaki sposób uzywamy plików cookie?

Uzywamy plików cookie w celu monitorowania sposobu, w jaki uzytkownicy korzystaja z naszej strony internetowej, w tym w celu oszacowania liczby odbiorców i sposobów korzystania z niej, aby móc swiadczyc Panstwu lepsze uslugi. Pliki cookie ulatwiaja równiez Panstwu korzystanie ze strony internetowej podczas przyszlych wizyt oraz umozliwiaja nam personalizacje jej zawartosci przez zapisywanie informacji o Panstwa preferencjach.

Uzywamy zarówno trwalych plików cookie (wygasajacych w okreslonym dniu), jak i sesyjnych plików cookie (wygasajacych po zamknieciu przegladarki).

Pliki cookie wykorzystywane na tej stronie zostaly podzielone na kategorie w oparciu o definicje zawarte w przewodniku ICC UK Cookie Guide. Wykorzystujemy nastepujace pliki cookie:

  • Niezbedne pliki cookie. Te pliki cookie sa niezbedne do funkcjonowania naszej strony.
  • Pliki cookie analityczne/poprawiajace wydajnosc. Pozwalaja one nam rozpoznawac uzytkowników oraz okreslic liczbe odwiedzin, a takze sprawdzac, jak uzytkownicy poruszaja sie po naszej stronie, korzystajac z niej. Pomaga nam to poprawic funkcjonowanie naszej strony, na przyklad przez zapewnienie, aby uzytkownicy latwo znajdowali to, czego szukaja. Wykorzystujemy pliki cookie Google Analytics w celu dostarczania anonimowych statystyk dotyczacych sposobu korzystania z naszej strony internetowej. Niektóre z naszych plików cookie poprawiajacych wydajnosc moga byc zarzadzane przez podmioty zewnetrzne.
  • Pliki cookie poprawiajace funkcjonalnosc. Sa one wykorzystywane do rozpoznawania uzytkowników powracajacych na nasza strone. Umozliwia to personalizacje prezentowanych tresci, zapamietanie imienia uzytkownika oraz jego preferencji (na przyklad wyboru jezyka lub regionu badz w zakresie plików cookie i tresci marketingowych).
  • Pliki cookie sluzace do ukierunkowywania tresci i reklam.Te pliki cookie rejestruja wizyty uzytkowników na naszej stronie internetowej, odwiedzone podstrony oraz klikniete lacza. Mozemy korzystac z tych informacji, aby dopasowac nasza strone internetowa i wyswietlane na niej reklamy do zainteresowan uzytkowników. Mozemy równiez udostepniac te informacje podmiotom zewnetrznym w tych samych celach.

Nalezy pamietac, ze podmioty zewnetrzne (w tym na przyklad dostawcy uslug analizy ruchu internetowego, tacy jak Google Analytics) moga równiez uzywac plików cookie, nad którymi nie mamy zadnej kontroli. Sa to zazwyczaj pliki cookie analityczne/poprawiajace wydajnosc lub sluzace do ukierunkowywania tresci i reklam.

Preferencje uzytkownika dotyczace plików cookie

Rozumiemy, ze nie kazdy chce otrzymywac ukierunkowane reklamy lub byc uwzgledniany w statystykach dotyczacych korzystania ze strony internetowej. Moga Panstwo skonfigurowac ustawienia plików cookie w swojej przegladarce internetowej tak, aby uniemozliwic uzywanie plików cookie serwowanych przez nasza strone internetowa i/lub plików cookie podmiotów zewnetrznych (z innych stron internetowych) podczas odwiedzania naszej strony internetowej. Dodatkowe informacje o plikach cookie i o tym, jak to zrobic w poszczególnych przegladarkach, znajduja sie ponizej:

Nalezy jednak pamietac, ze jezeli nie zezwola nam Panstwo na uzywanie pewnych plików cookie, moze to uniemozliwic Panstwu dostep do czesci naszej strony internetowej lub skutkowac utrata funkcjonalnosci, a tym samym utrudnieniem korzystania z naszej strony internetowej.

Jakie pliki cookie wykorzystujemy?

Wlasne pliki cookie

Na naszej stronie internetowej stosujemy nastepujace wlasne pliki cookie – sa to pliki, które wysylamy do Panstwa przegladarki.

Nazwa pliku cookieOpis pliku cookieWygasniecie
vidSluzy do identyfikacji uzytkowników w odniesieniu do e-mailowych kampanii marketingowych prowadzonych przy uzyciu DotMailer19 lat
_gcl_auWykorzystywany przez Google AdSense w celu eksperymentowania z efektywnoscia reklam na stronach internetowych korzystajacych z uslug Google AdSense.3 miesiace
AMP_TOKENZapewnia bezpieczenstwo przegladania, zapobiegajac atakom CSRF polegajacym na przesylaniu falszywych zadan w imieniu uzytkownika. Ten plik cookie ma zasadnicze znaczenie dla bezpieczenstwa strony internetowej i uzytkownika.1 dzien
_conv_vTen plik cookie sluzy do okreslenia czestotliwosci wizyt i czasu pobytu uzytkownika na stronie internetowej. Plik cookie sluzy równiez do ustalenia, ile podstron (i jakie) odwiedza uzytkownik na stronie internetowej – informacje te moga byc wykorzystywane przez strone internetowa w celu optymalizacji domeny oraz jej podstron.6 miesiecy
_conv_sTen plik cookie zawiera ciag identyfikujacy biezaca sesje. Znajduja sie w nim informacje (niezawierajace danych osobowych) na temat tego, jakie podstrony odwiedza uzytkownik – sa one wykorzystywane w celu zapewnienia jak najwiekszego zadowolenia uzytkownika.1 dzien
_conv_rTen plik cookie przechowuje profil uzytkownika – jest on nadpisywany, gdy uzytkownik ponownie wejdzie na strone internetowa, i sluzy do gromadzenia oraz przechowywania nowych informacji o uzytkowniku.180 dni
_gaZawiera niepowtarzalny identyfikator wykorzystywany do generowania danych statystycznych na temat sposobu korzystania ze strony internetowej przez uzytkownika.2 lata
_gidZawiera niepowtarzalny identyfikator wykorzystywany do generowania danych statystycznych na temat sposobu korzystania ze strony internetowej przez uzytkownika.1 dzien
_gat_UA-[ID]Uzywany przez Google Analytics w celu ograniczenia liczby zadan.1 dzien
recordIDPlik cookie wykorzystywany przez firme DotMailer zajmujaca sie marketingiem elektronicznym. Oprogramowanie tej firmy umieszczone na stronie internetowej umozliwia wlascicielom sledzenie, kiedy odbiorcy kampanii e-mailowej trafiaja na strone docelowa, co pozwala monitorowac skutecznosc kampanii. Ten plik cookie w niepowtarzalny sposób identyfikuje uzytkownika, umozliwiajac trwale powiazanie zachowan na stronie z konkretnym uzytkownikiem oraz reakcja na kampanie e-mailowa.1 rok
dmSessionIDPlik cookie wykorzystywany przez firme DotMailer zajmujaca sie marketingiem elektronicznym. Oprogramowanie tej firmy umieszczone na stronie internetowej umozliwia wlascicielom sledzenie, kiedy odbiorcy kampanii e-mailowej trafiaja na strone docelowa, co pozwala monitorowac skutecznosc kampanii. Ten plik cookie jest krótkotrwale przechowywanym identyfikatorem sesji.1 dzien
_hjIncludedInSampleOkresla, czy sposób nawigacji uzytkownika nalezy zakwalifikowac do odpowiedniej kategorii statystycznej.sesyjny
visitedPlik rejestruje, czy uzytkownik zaakceptowal pliki cookie, klikajac „Akceptuj” na banerze.sesyjny
ASP.NET session IDWlasciwosc SessionID sluzy do jednoznacznego powiazania przegladarki z danymi sesji na serwerze.sesyjny 

Pliki cookie podmiotów zewnetrznych

Na naszej stronie internetowej wykorzystywane sa pliki cookie podmiotów zewnetrznych – sa to pliki cookie serwowane przez zewnetrzne strony internetowe.

DomenaNazwa pliku cookieOpis pliku cookieWygasniecie
.google.co.uk 1P_JAR NIDCONSENTUzywane w uslugach firmy Google do zapamietywania preferencji uzytkowników.róznie (od 1 miesiaca do 19 lat)
r1.trackedweb.net / r1-t.trackedlink.net__cfduidWykorzystywany przez siec Cloudflare w celu identyfikacji zaufanego ruchu internetowego.1 rok
Doubleclick.nettest_cookieWykorzystywany w celu sprawdzenia, czy przegladarka uzytkownika obsluguje pliki cookie.1 dzien
Doubleclick.netIDEWykorzystywany przez Google DoubleClick do rejestracji i raportowania dzialan uzytkownika strony internetowej po obejrzeniu lub kliknieciu reklamy w celu mierzenia skutecznosci reklamy oraz przedstawiania uzytkownikowi ukierunkowanych reklam.1 rok
Bing.comMUIDIdentyfikuje w niepowtarzalny sposób przegladarki internetowe odwiedzajace strony Microsoftu. Ten plik cookie jest wykorzystywany do celów reklamowych, analitycznych oraz innych celów operacyjnych.1 rok
Bing.comMUIDBTen plik cookie zawiera informacje na temat sposobu, w jaki uzytkownik koncowy korzysta ze strony internetowej, oraz na temat wszelkich reklam, które uzytkownik koncowy mógl zobaczyc przed odwiedzeniem tej strony.1 rok
Bing.comOIDUzywany przez Microsoft Bing.30 dni
Bing.comSRCHDJest to plik cookie Microsoft MSN, który zapewnia prawidlowe funkcjonowanie strony internetowej.1 rok
Bing.comSRCHHPGUSRUzywany przez Microsoft Bing.1 rok
Bing.com_EDGE_SPlik cookie Microsoft MSN uzywany do pomiaru wykorzystania strony internetowej do celów wewnetrznych analiz.sesyjny
Bing.com_EDGE_VPlik cookie Microsoft MSN uzywany do pomiaru wykorzystania strony internetowej do celów wewnetrznych analiz.1 rok
Bing.com_rwbfUkierunkowywanie/reklamy1 rok
Bing.com_ssUkierunkowywanie/reklamy: Jest to plik cookie Microsoft MSN, który zapewnia prawidlowe funkcjonowanie strony internetowej.sesyjny
Jquery.com_cfduidPlik cookie __cfduid jest uzywany do identyfikacji poszczególnych klientów za wspólnym adresem IP i stosowania ustawien bezpieczenstwa w odniesieniu do kazdego z nich.1 rok
Stripe_stripe-midTen plik cookie umozliwia dzialanie bezpiecznego systemu platnosci Stripe. 

Dodatkowe informacje o tym, jak Google wykorzystuje pliki cookie w swoich uslugach Analytics i AdSense, znajduja sie pod linkami.

Dodatkowe informacje na temat plików cookie

W Internecie dostepnych jest wiele wartosciowych zródel informacji na temat plików cookie. Wiecej ogólnych informacji na ich temat mozna znalezc na stronie allaboutcookies.org.

Kontakt

W przypadku dowolnych pytan dotyczacych sposobu, w jaki uzywamy plików cookie lub chronimy Panstwa prywatnosc, prosimy o kontakt.

Szukamy najlepszych ofert
Będziemy za chwilke
. . .